dinsdag 24 maart 2015

Zonder beweging geen Balans


Zonder beweging geen balans! Of zoals een collega van mij reageerde, zonder wrijving geen glans! En zo is het maar net. Het een hoort bij het ander. Een vliegtuig stort neer als het niet beweegt.  En een koorddanser valt onherroepelijk van zijn koord als hij stil gaat staan. Toch gebeurt het vaak als ik mensen vraag te balanceren op een tol of op een bal, ze verstrakken en stok stijf stil proberen te staan of te zitten. Dit gebeurt ons vaak in ons leven. Krampachtig houden we vast, controle houden en hopende balans te houden. Mooi niet dus! Zin in beweging? Kom dan naar de nieuwe workshop 21 april.

Uit balans zijn kan op twee manieren.

Ben je veel aan het denken, piekeren, controleren en beheersen. Klachten die hierbij horen zijn hoofd/ nekpijn, slapeloosheid, malen, geen keuze kunnen maken. Je lijf is uit balans omdat je teveel in je hoof leeft. Heb je last van zware benen en vind je het lastig om in beweging te komen. Met bijbehorende klachten zoals vermoeidheid, depressiviteit, lusteloosheid en gebrek aan passie. Dan is het evenwicht juist verstoord doordat gevoelens je verlammen en passief maken.


Afgelopen jaren heb ik met input van klanten, mede vakgenoten en docenten oefeningen ontwikkeld die je informatie geven over je balans. De leukste en boeiendste heb ik samengevoegd in deze 2,5 uur durende workshop.

De workshop begint met een ontdekkingstocht naar jouw balans. Welke patronen en strategieën pas jij toe? Ook zal je ervaren dat iedereen weer op een andere manier balans probeert te houden. Gaande weg de workshop wordt het duidelijk hoe we vanuit de haptonomie naar balans kijken. Waarom is het ervaren van je balans zo wezenlijk om je zelf te kunnen ontplooien? En wat kan aanraking daarin betekenen? Vragen waar je antwoord op kan verwachten in deze workshop.

De workshop is in bijzonder geschikt voor mensen die
  • mensen die nieuwsgierig zijn naar zelfontplooiing en wat je lijf daarin kan vertellen.
  • mensen die klachten ervaren die te maken kunnen hebben met disbalans (hoofdpijn, piekeren, lusteloos, besluiteloos) 
  • meer willen weten (en ervaren) wat haptonomie is en kan betekenen om gezond  en in je kracht te blijven.


Is deze workshop iets voor jou? Je kunt je hier opgeven.
Praktische informatie:
  • Tijd: dinsdag 21 april 19:30
  • Locatie: Henri Dunantlaan 6, Apeldoorn (zijstraat van de Asselsestraat)
  • Kosten: 35 euro (inclusief balansbal twv 15 euro)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten